loading...
Начало | Водещи | Афганистан възстановява пребиването с камъни

Афганистан възстановява пребиването с камъни

Водещи 0 Прочетено: 66276 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Афганистан възстановява пребиването с камъни
Афганистанското правителство обмисля възстановяване на пребиването с камъни, 12 години след забраната на зверските екзекуции, последвала свалянето на режима на талибаните, пише aljazeera.com.

„Мъжете и жените, които прелюбодействат, ще бъдат наказвани въз основа на обстоятелствата с едно от следните наказания: бичуване, убиване с камъни“. Това гласи член 21 от новия законодателен проект. Член 23 от проекта , който се изготвя от Министерството на правосъдието,  посочва, че убиването с камъни трябва да бъде публично.

Преразглеждането ще трябва да бъде одобрено от парламента и президента на Афганистан , за да се превърне в закон . Съгласно действащите закони, прелюбодейците се наказват с лишаване от свобода за дълъг период.

Присъдата за омъжени прелюбодейци, заедно с бичуването за неомъжените нарушители, се появи във вариант за преработка на наказателния код на страната. „Работим по проекта за шариатски наказателен код, в който наказанието за прелюбодейство, в случай че има четирима свидетели, да се наказва с убиване с камъни“, каза Каризаде, който също е председател на Независимата адвокатска колегия на Афганистан.

Това е поредният знак, че човешките права, извоювани на голяма цена от талибаните, свалени през 2001 г., ще понесат сериозни удари след изтеглянето на чуждестранните военни контингенти от страната.

Общо 33 години затвор за двама, били студент докато мърда

МВР изгони бежанец, замесен в убийство
Афганистан камъни криминални новини
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5