Начало | Водеща тема | МВР купува тениски за близо 500 000 лева

МВР купува тениски за близо 500 000 лева

Водеща тема 0 Прочетено: 391 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
МВР купува тениски за близо 500 000 лева
МВР купува тениски за близо 500 000 лева

МВР ще похарчи близо 500 хил. лв. за покупка на тениски за полицаите. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от ведомството. Общата стойност на поръчката е 449 хил. лв. без ДДС, съобщава „Сега”.Срещу тези пари МВР ще получи общо над 30 300 тениски, фланелки с дълъг ръкав и летни трикотажни блузи, пише в обществената поръчка. Най-много артикули - 17 266 летни тъмносини блузи с надпис "Полиция". 

Част от поръчаните бройки ще отидат при жандармерията, граничната полиция, пожарната, както и дирекция "Миграция". 100 броя отиват в Академията на МВР. Блузите и тениските ще се доставят в рамките на 6 месеца.

Некачествените униформи, обувки и рядката подмяна на служебното облекло бе сред причината за полицейските протести преди години. Тогава служителите носеха обувки със скъсани подметки по време на протеста.

Други 350 хил. лв. пък ще се дадат за 7 високопроходими патрулни автомобила за нуждите на гранична полиция, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. 75 хил. лв. пък са предвидени за покупка на конвоен автомобил.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5