Начало | Водеща тема | Хлапак разби 5 коли за една нощ

Хлапак разби 5 коли за една нощ

Водеща тема 0 Прочетено: 308 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Хлапак разби 5 коли за една нощ
Хлапак разби 5 коли за една нощ

15-годишно момче беше арестувано, след като направиопит за една нощ да задигне пет автомобила в Павликенско. Тийнейджърът е от пордимското село Тотлебен. Той бил спипан от полицаите във вторник, само часове след като откраднал товарен микробус, паркиран в село Вързулица.


По-късно, след като вече бил арестуван, тийнейджърът признал, че просто решил да се поразходи малко с микробуса. Той изминал обаче едва десетина километра, когато возилото внезапно блокирало насред пътя край съседното село Стамболово. Момчето го зарязало и пеш в тъмното извървяло 3-4 км. до Павликени. Там то направилонеуспешни опити да задигне още 4 леки автомобила, паркирани на различни улици в града, пише "Монитор". 

Непълнолетният апаш разбивал предните странични стъкла и опитвал да отвори отвътре вратите на колите. Задействаните аларми обаче го принуждавали всеки път да се оттегля безславно. При полицейския оглед, извършен на взломените коли, било установено, че само от едната липсвали слънчеви очила. От другите засега няма данни за липси.

Разкриването на непълнолетния автоапаш станало, след като собственикът на „Форд” подал сигнал за кражбата му. При направената справка в павликенските полицаи открили, че един от обявените за общодържавно издирване е непълнолетен скитащ крадец от Дома за деца в Тотлебен, Плевенско. Младежът често бягал от дома, установявал се някъде за дни или седмица и започвал да извършва домови кражби. Когато бъдел заловен, го връщали обратно в дома.  

Оказало се обаче, че освен по домовите кражби 15-годишният беглец много си падал и по взломяванията на автомобили. Полицаи от Павликени си припомнили също, че през последните дни са виждали издирвания крадец в града. Само за няколко часа младежът бил открит и арестуван с полицейска мярка за 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем. От Областната дирекция на МВР във Велико Търново вчера съобщиха също, че непълнолетният апаш се разследва за съпричастност към извършването и на други домови и автокражби, извършени през последните дни на територията на областта.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5