Начало | Водеща тема | Кметът на Куклен и бизнесдамата, дала му рушвет, остават зад решетките

Кметът на Куклен и бизнесдамата, дала му рушвет, остават зад решетките

Водеща тема 0 Прочетено: 343 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Кметът на Куклен и бизнесдамата, дала му рушвет, остават зад решетките
Кметът на Куклен и бизнесдамата, дала му рушвет, остават зад решетките

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов и бизнесдамата Надежда Минчева от Пловдив са вече с постоянна мярка "задържане под стража". Решението беше от Окръжния съд в града на тепетата, съобщи "24 часа".

Срещу кмета е повдигнато обвинение за вземане на 1200 лв. подкуп от Минчева, за да бъде избрана нейната фирма "Надежда 2000" за доставчик на храни за детската градина и социалния патронаж в Куклен. Според събраните доказателства Павлов е трябвало да упражни натиск върху член от комисията по определяне на победителя за въпросната обществена поръчка.

В открито писмо до медиите днес съпругата на кмета Гергана Павлова заявява, че той е невинен. Мъжът й си прекъснал отпуската, за да се яви в ДАНС. Повикали го за справка, но вместо да му зададат въпроси, го арестували. Жената на управника посочва, че Костадин Павлов няколко пъти е търсен от служители на агенцията по национална сигурност и винаги се отзовавал. Според Павлова правото му на защита е било ограничено от прокуратурата, тъй като не е бил запознат с обстоятелствата, които са довели до подвеждането му под отговорност.

С белезници влезе в съдебната зала и така беше отведена от нея и Надежда Минчева. Тя беше досега на свобода под парична гаранция от 5000 лв., но е арестувана заради подкупа на Павлов. Бизнесдамата е дала и рушвет на кметицата на район "Централен" Райна Петрова, която преди месец беше отстранена от поста си заради зареждане на 14 детски градини с некачествени храни и търговия с влияние. Доставчикът е бил "Надежда 2000". Минчева е подписала с Петрова два договора и й се е отблагодарила с ваучер за 10 000 лв. С него кметицата и дъщеря й са пътували до Тайланд.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5