Начало | Водеща тема | Щерка на депутат - съдружник с убития бизнесмен Семко Семков

Щерка на депутат - съдружник с убития бизнесмен Семко Семков

Водеща тема 1 Прочетено: 408 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Щерка на депутат - съдружник с убития бизнесмен Семко Семков
Щерка на депутат - съдружник с убития бизнесмен Семко Семков

Депутатът Антоний Йорданов, чиито джипове бяха запалени през януари в Пловдив, ще се размине с трети мандат в 43-ия парламент.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ го маха от листата, съобщава “24 часа”. Той беше поставен на избираемото 7-о място в Пловдив-град, където мандатите са 11, а хората на Бойко Борисов вкараха 6-има депутати на предишните избори. Самият лидер на ГЕРБ ще е водач там, но се очаква да влезе отново от София и така да освободи още 1 мандат за Пловдив.

След убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков стана ясно, че Антоний Йорданов е бил близък със застреляния, а според “24 часа” дъщерята на ексдепутата Стефка Йорданова е съдружник на Семков.

Разкритието шокирало партийната централа, още повече че убитият предприемач е бил близък на Емил Димитров, който се отцепи в БАСТА.

В ГЕРБ предполагат, че и Йорданов може да има нещо общо с отцепниците. Със Семков се били сближили по ловджийска линия.

“Виждал съм го веднъж или два пъти, познаваме се, но не сме били близки. Семков беше приятел с други хора”, лаконичен бе Йорданов.

В ГЕРБ обаче са категорични, че пловдивчанинът е със спорна репутация и трябва да бъде изваден от листата. 59-годишният бизнесмен е председател на районната организация на ГЕРБ в “Тракия”, откъдето е бил номиниран. През зимата бяха запалени 3 джипа на семейството му.


След убийството на Семков пред къщата му в Ботевград бяха паркирали лимузини с пловдивска регистрация. Той има различни бизнеспартньори в града под тепетата. 24-годишната дъщеря на Йорданов Стефка е една от тях. Двамата са съдружници във фирмата “Семан хънт”, регистрирана през март 2013 г. Семков и Йорданова имали интереси и в бизнеса с дивечовъдни и лесовъдни дейности. В друга фирма - “Натура Оптима”, тя е партньор със сина на бившия банкер Славчо Христов - Чавдар. Дружеството е спечелило конкурс през 2012 г. за стопанисване и ползване на дивечовъден участък “Омана” край Доспат с площ от 2000 хектара. Семко Семков пък държи на концесия ловен участък в с. Литаково. И двата конкурса на бизнес партньорите са спечелени от Държавната агенция по горите, когато тя е била под контрола на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Няма етикети за тази новина
avatar
TEOFAN 2014-08-23 20:46:59
БОЙКО ТРЯБВА ДА СЕ ОЧИСТИ ОТ ТАКИВА ГАДОВЕ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ГЕРБ КАКТО И НА БОРИСОВ.....
ВСИЧКИ ПАРАШУТИСТИ КАТО ЕМИЛ ДИМИТРОВ И ТОЗИ ЙОРДАНОВ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ ГЕРБ И ВСИЧКИТЕ ИМ ПРИДОБИВКИ ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА И АКО СА В НАРУШЕНИ ДА БЪДАТ КОНФИСКУВАНИ.....
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5