Начало | Водеща тема | Прокуратурата с обвинения срещу четирима от ДАИ във В. Търново – били организирана престъпна група

Прокуратурата с обвинения срещу четирима от ДАИ във В. Търново – били организирана престъпна група

Водеща тема 0 Прочетено: 416 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Прокуратурата с обвинения срещу четирима от ДАИ във В. Търново – били организирана престъпна група
Прокуратурата с обвинения срещу четирима от ДАИ във В. Търново – били организирана престъпна група

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Велико Търново за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Участниците в групата са задържани на 6 август 2014 г. при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.
Обвинения са повдигнати на Петър Петров - ръководител на групата, директор на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ във Велико Търново, на Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков – участници в групата, служители в същата дирекция.
Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала поне от април 2014 г. В процес на доказване е евентуалното й действие в значително по-продължителен период от време. Участниците са организирали събирането на подкупи по определена тарифа от автомобилни школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми, от контрола по пътищата.
По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания на парични средства и други доказателства по делото в няколко града на територията на областите Велико Търново и Варна.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната структура е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всички тях.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5