Начало | Водеща тема | Търговци продават свободно и законно дрога в интернет

Търговци продават свободно и законно дрога в интернет

Водеща тема 0 Прочетено: 328 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Търговци продават свободно и законно дрога в интернет
Търговци продават свободно и законно дрога в интернет<br />

До 6 лева излиза семката. Търговци продават напълно свободно и законно дрога в интернет, пише в. „Монитор”. Обявите са няколко и са пуснати в сайтове за продажба на техника, предмети на бита и стари леки автомобили, съобщава novini.bg.


В един от сайтовете стои обява със следния текст: „Продавам висококачествени семена от марихуана, внос от чужбина. Сортовете са тествани в различни среди”. Според обявата цена за 1 семе от сорта „Скънк” е 3 лв. за брой, сортът AK47 се продава за 5 лв., White widow - също за 5 лв. Семето на Lemon haze и Kiwi струва по 6 лв.


Продавачите дори дават прогнозни резултати при закрит добив - 350-500 г от едно растение, а при отглеждане навън 30 - 150 г от растение. „Семената се пращат по куриер, пращайте вашите запитвания и поръчки на имейл: pharmaceutical@abv.bg”, пише още в обявата.


На същата страница е посочен и мобилен телефон и лице за контакти – Васко Фантома. При опита да бъде открит обаче, Фантома оправда прякора си, тъй като въобще не вдигаше телефона си.


В обява в социалната мрежа Фейсбук също се продава канабис по 5-6 лв. за грам. Обявата обаче е от миналата година и е възможно сега цената да е актуализирана. Оказва се, че в интернет има и цели специализирани сайтове, посветени на леката дрога. Един от тях е www.marihuana-bg.com. В него надълго и нашироко се обясняват качествата на дрогата и как тя трябва да се отглежда, за да даде най-добра реколта.


През последните години полицията в Търново разби доста домашни лаборатории за отглеждане и преработка на марихуана. Към доходния бизнес с дрогата активно се включиха и английските заселници, които също започнаха да сглобяват парници с канабис в селските си къщи. Марихуана често се открива и в градините на старци. Някои от тях обясняват, че тя е саморасла, а други признават, че са я засадили, защото прогонвала подземните вредители по растенията, като поповото прасе и сляпото куче. Има и случаи, в които внуците от града тайно бодват по някоя семка марихуана сред царевицата или доматите на баба и дядо на село.


Домашното производство в Търново обаче явно все още не е достатъчно, за да задоволи потребностите на местния пазар, тъй като дилъри внасят лека дрога от Югозападна България. Един от тях редовно пътува по влака, облечен в униформа на професионален войник, за да не бъде проверяван от полицията. Дегизировката му явно има успех, защото през годините той досега никога не е бил арестуван.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5