loading...
Начало | Водеща тема | Крият защо осъдиха Марио Любенов-Заека

Крият защо осъдиха Марио Любенов-Заека

Водеща тема 0 Прочетено: 181314 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Крият защо осъдиха Марио Любенов-Заека
Мотивите за присъдата на Марио Любенов-Заека, обвинен в убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, са скрити от съда, пише „България Днес“.

Според член 64 от Закона за съдебната власт, "актовете на съдилищата се публикуват незабавно след постановяването им на интернет страницата на съответния съд при спазване изискванията на Закона за защита на личните данни и Закона за защита на класифицираната информация. Актовете по дела, които засягат гражданския или здравния статус на лицата, се публикуват без мотивите им".

Близки до Мирослава Николова смятат, че е възможно мотивите да са прикрити заради хората, които имат общо с отвличането и убийството й.

17-годишната таекуондистка беше отвлечена през 2011 година. Няколко месеца по-късно тялото й беше открито край Перник. Заподозрени за убийството бяха Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби при съмнителни обстоятелства по време на оглед в дома му, а другият – Марио Любенов-Заека, твърди че няма нищо общо с престъплението.

След като Мирослава не се прибира от тренировка в края на 2011 година, семейството й получава искане за 500 000 лева откуп. Тъй като няма възможност да изплати парите, остава само да се надява.

Два месеца по-късно Мирослава Николова е открита в местността Планиница, след като Стойчо Стоев прави пълни самопризнания. По-късно същия ден той се самоубива. Преди това е посочил като свой съучастник Марио Любенов.

През юни 2013 година, Любенов се призна за виновен за убийството на Мирослава като пред медиите обяви, че го е направил, не защото има вина, а защото обществото вече го е осъдило.

Тогава дори се появиха предположения, че върху него е оказан натиск. Впоследствие той получи 25-годишна присъда, а съдът прикри мотивите за нея.

Целият доклад за убийството на 17-годишната Мирослава, можете да прочетете тук.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
Заека криминални новини Марио Любенов Мирослава Николова Перник Убийство
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5