loading...
Начало | Водеща тема | "Всеки ден": "Евелин Банев – Брендо – основен спонсор на ГДБОП?"

"Всеки ден": "Евелин Банев – Брендо – основен спонсор на ГДБОП?"

Водеща тема 3 Прочетено: 115416 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
"Всеки ден": "Евелин Банев – Брендо – основен спонсор на ГДБОП?"

Соченият за кокаинов крал – Евелин Банев – Брендо е бил сред най-щедрите спонсори на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, твърди „Всеки ден“.

Според изданието в разработките на италианските разследващи срещу кокаиновия крал има информация за спонсорство от страна на Банев към българските служби. Материалите по делото сочат, че Брендо е недосегаем в България именно заради огромните суми, които изплаща редовно.

Според разработките, само за 9 години, в периода 2001 2010 година, Брендо се е превърнал в бос на контрабандата на кокаин в България и Европа. Предполага се, че Банев е изплащал по 1 милион на година, за да бъде пазен от определени висши кадри в структурата на ГДБОП.

Разследването сочело, че чадърът над Брендо е издигнат от кадри на дирекцията, съдии, прокурори, както и министри. Според изданието, дори съдия Енрико Манци, който е назначен по делото на Банев в Италия е взел предвид всички тези обстоятелства при издаването на присъдата на българина.

Междувременно обвиняемият избра да бъде съден в Милано със съкратената процедура и не пожела да дава показания. Той получи 20 години лишаване от свобода.

Според италианското разследване, той редовно е получавал информация за оперативните действия, които се провеждат срещу него.

Има предположения дори, че полицаи са отвлекли дъщеричката му Лара Банева, за да го накарат да мълчи. В мотивите на съдия Манци е описана тясната връзка между Евелин Банев и българските служители на реда като се посочва, че отвличането вероятно е направено с цел сплашване.

За момента информацията е непотвърдена официално.

Брендо ГДБОП Евелин Банев кокаинов крал Константин Дишлиев криминални новини Лара Банева Моника Добринова Евелин Банев - Брендо
avatar
BORISLAW 2013-10-07 23:48:20
КРАЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
avatar
ТЕОФАН 2013-10-07 22:41:00
ИСКАМЕ ИМЕНАТА ННА ТЕЗИ ПРОКУРОРИ СЪДИИ КАКТО И ВИСШИ НАЧАЛНИЦИ НА ГДБОП КАКТО И МИНИСТРИ.....САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ВЯРВА НА ТЕЗИ ТВЪРДЕНИЯ.....
ДАЙТЕ ИМ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА.
avatar
ТЕОФАН 2013-10-07 22:39:47
КАТО ИМАТ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ЗАЩО ОТ ИТАЛИЯ НЕ КАЖАТ КОИ СА НЕГОВИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ И КОЙ ГО Е ОСВЕДОМЯВАЛ ЗА НЕГОВОТО РАЗСЛЕДВАНЕ....????
общо: 3 | показване: 1 - 3
Captcha

Оценка на новината

5