loading...
Начало | Водеща тема | Удвоена охрана през жилището на Христофорос Аманатидис - Таки

Удвоена охрана през жилището на Христофорос Аманатидис - Таки

Водеща тема 0 Прочетено: 275814 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Удвоена охрана през жилището на Христофорос Аманатидис - Таки
От две седмици насам през жилището на обявения за наркобос на България Христофорос Амантанидис - Таки има удвоена охрана.

Пред "кооперацията на ВИС" както е известна сградата в района се наблюдава засилено присъствие на бодигардове. Според източници близки до групировката на Аманатидис това е предизвикало съмнения сред врагове на издирвания от Интерпол Таки за негово скорошно завръщане в България.

Информацията, че Христофорос Аманатидис се завръща в страната обаче не е потвърдена, тъй като той все още се издирва от Интерпол и напускането на Дубай би било предаване за доброволен арест в България. От сайта на Интерпол е свален от издирване Николай Маринов - Малкия Маргин, който се издирваше като поръчител на убийството на радиоводещия Борислав Цанков.

След като обвиненията му са свалени, Николай Маринов на практика може спокойно да се разхожда в България.

Кооперацията на ВИС

Сградата на бул. Александър Пушкин 84 в кв. Бояна в София е известна като "кооперацията на ВИС". В нея живеят само хора от обкръжението на покойния Георги Илиев и спрягания като негов наследник Христофорос Аманатидис - Таки.

Съседите знаят правилото: "Пред сградата на Таки не се паркира!". Това правило не се нарушава от живущите наблизо, а най-често от незапознати с него. Те биват помолени от няколко бодигардове веднага да преместят автомобила си.

Около сградата се движат няколко автомобила с въоръжени бодигардове, които нощем осветяват съмнителни лица с огромни военни прожектори. Сградата е предпочитана от хора, срещу които има информация за опасност за живота им. Тя разполага с подземен паркинг, в който може да се влезе с висока скорост. От двете страни на кооперацията има постове за охранителите, върху фасадата има множество охранителни камери, а всички прозорци са със спуснати охранителни щори.

Гардовете на сградата и хората вътре редовно извършват проверка на близките контейнери за боклук, проверявайки за взривни вещества. Преди Христофорос Аманатидис - Таки да напусне страната при влизането му в сградата бронирани джипове блокираха булеварда и спираха движението по него.

Според запознати лица, Таки на няколко пъти е влизал в България по време на издирването си за да уреди бизнес дела, свързани с легалния му бизнес.

Най-оборотната му фирма и единствената със 100% негова собственост бе "Еврофинанс Фактор" ЕООД. Тя е собственик на множество заведения и хотели в цялата страна, сред които групата заведения около "Cacao Beach" в Слънчев бряг, която при проверка на НАП се оказа, че генерира приход от 1 000 000 лева на вечер.

В момента управител на фирмата е финансиста на Георги Илиев - Андриан Георгиев, а неофициален собственик Радостин Бързанов - Радо Слънцето - бивш бодигард на Васил и Георги Илиеви, а в последствие шеф на охраната на Таки.

Радостин Бързанов "Слънцето" или "Боксьора" не обича медийните изяви и единствената му снимка е тази с Христофорос Аманатидис - Таки.

[caption title="Христофорос Аманатидис - Таки и Радостин Бързанов - Слънцето" url="http://www.crimes.bg/files/uploads/2012/12/Христофорос-Аманатидис-Таки.jpg"]

 

 
Даниел Боримиров Еврофинанс Фактор Йордан Цонков - Джиджи Слави Трифонов Таки Христофорос Никос Аманатидис
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5