loading...
Начало | Водеща тема | 25 години затвор за убиеца на Мирослава Николова

25 години затвор за убиеца на Мирослава Николова

Водеща тема 0 Прочетено: 116172 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
25 години затвор за убиеца на Мирослава Николова
Марио Любенов, известен с прякора си – Заека, получи присъда от 25 години лишаване от свобода за това, че с цел да прикрие друго престъпление е отнел по особено мъчителен за жертвата начин, живота на 17-годишната Мирослава Николова от Перник.

Припомняме, че Любенов направи пълни самопризнания на вчерашното заседание на съда, като по този начин съкрати процедурата. Според шефа на съда – Елена Николова, подобен акт заслужава доживотен затвор, но заради самопризнанията на подсъдимия, от наказанието се приспада значителна част.

Марио Любенов трябва да изплати на семейството на момичето сумата от 300 000 лева за нанесени неимуществени вреди. За съизвършител беше признат Стойчо Стоев – Чочо, който се самоуби в дома си малко след задържането си в присъствието на висши кадри от МВР. Преди да се застреля, той отведе служителите на реда на мястото, където е заровено тялото на 17-годишната таекуондистка.

По обвинение за притежание на преработен в боен газов пистолет и отвличане с цел откуп, Заека получи присъди за 3 години и 4 месеца и 8 години лишаване от свобода. Присъдата си Любенов може да обжалва пред Апелативния съд в столицата.

Майката на Мирослава заяви, че няма да бъде спокойна дори Заека да получи доживотна присъда. Според нея и семейството й в убийството на дъщеря й са замесени още хора, които трябва да бъдат наказани.
Заека Марио Любенов Мирослава Николова Перник Стойчо Стоев Убийство Чочо
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5