loading...
Начало | ТОП Новини | Д-р Ангел Кунчев с извънредни новини тази сутрин!

Д-р Ангел Кунчев с извънредни новини тази сутрин!

ТОП Новини 0 Прочетено: 16758 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Д-р Ангел Кунчев с извънредни новини тази сутрин!

Ще бъдем длъжни да носим маските си на закрито много дълго време!

Д-р Кунчев попари надеждите на българите по време на редовния брифинг днес. Той съобщи лоша новина за мерките у нас, а именно, че предпазните маски ще останат задължителни още много време. Неопределено време!

"Можем да освободим мерките бързо, до юни месец дори, но тези за закритите помещения и основно носенето на маски и дезинфекцията ще останат категорично и за дълго", заяви главният здравен инспектор, цитиран от БГНЕС.

След което допълни, че със Щаба обсъждат разрешаването на игри на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове. Много вероятно е това да стане до юни.

По отношение на 14-дневната карантина д-р Кунчев съобщи, че има вероятност тя да отпадне за влизащите и излизащите от държавата ни. Тогава на местно ниво РЗИ ще следят за всеки новозаразен с Ковид-19 гражданин.

Добрата новина днес е, че според експертът от морската вода не можем да хванем коронавирус, тъй като тя не е добра среда за развитието му. "Можем обаче да го пипнем лесно при контакт с други хора", алармира той.

 

Източник: vesti.bg

Ковид-19 Ангел Кунчев маски Щаба д-р Кунчев мерки
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0