loading...
Начало | ТОП Новини | Ген. Мутафчийски разкри: Време ли е вече да празнуваме?!

Ген. Мутафчийски разкри: Време ли е вече да празнуваме?!

ТОП Новини 0 Прочетено: 30618 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ген. Мутафчийски разкри: Време ли е вече да празнуваме?!

 

Време ли е вече да отваряме шампанското и да празнуваме - ето какво заяви ген. Мутафчийски!

"От Щаба имаме резерви по отношение на ресторантите, защото там ще се отчете ефекта от отварянето на заведенията. Ще очакваме мнението на РЗИ и БАБХ, които ще проучат как заведенията спазват мерките, докато са само навън. Именно това ще ни даде коз дали може да се доверим и да ги отворим и отвътре", заяви ген. Мутафчийски днес.

 

След което той се позова на СЗО, че не е време да празнуваме, а да се мобилизираме. Това е разумният подход.

 

"Смъртността у нас не е по-голяма от тази в останалите страни. Не виждам нещо особено в това, тя е съвсем ясна", каза още шефът на ВМА. 

 

А проф. Кантарджиев допълни, че щамът, който беше в Китай, в Европа не е същият и вече мутирал. В Щатите се наблюдава трети генетичен модел. Заболяването протича различно и затова мерките във всички страни трябва да бъдат различни.

 

Колкото до отворянето на моловете, д-р Пенчев заяви, че вентилационните системи са на високо ниво и щателно се следят показателите на микроклимата в моловете. Към момента има издадени предписания, но все още няма глобени. 

Припомняме, че за изминалите 24 часа са установени нови 39 случая на заразени у нас. 15 от тях са настанени в болница. Така общият брой на заразените в България с Ковид-19 е 2331 души.


Ген. Мутафчийски обаче съобщи и добра новина, която е, че вече трети ден броят на излекуваните е по-голям от този на заразените. Дано и да се задържи така!

 

 

Източник: blitz.bg

ген. Мутафчийски Ковид-19 Щаба новозаразени празнуваме
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0