loading...
Начало | ТОП Новини | Черен ден по починали от Ковид-19 у нас!

Черен ден по починали от Ковид-19 у нас!

ТОП Новини 0 Прочетено: 20790 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Черен ден по починали от Ковид-19 у нас!

 

Случаите на починали от Ковид-19 нараснаха за денонощие!

 

Със страшни новини осъмнахме тази сутрин, когато от Националния оперативен щаб съобщиха за увеличен брой на починалите от Ковид-19. При това само за денонощие.

Към 20 май, сряда, са установени 33 новозаразени лица, от които цели 21 са настанени в болница. 8 са активните области у нас, а общите случаи на заболяването са вече 2292.

 

Четирима души са починали за последното денонощие, съобщи секретарят на Щаба Димо Димов.

 

Това са мъж на 71 г. в "Пирогов", една жена на 92 години в "Света Анна" с придружаващи заболявания. Починал е и мъж на 53 години в Търговище, който е без установени придружаващи заболявания. Както и мъж на 36 години с декомпенсиран диабет в Ямбол.

 

Общо направените към момента проби за коронавирус в страната са 68 243 проби. Разпределението на заразените към днешна дата е 12 в София, 4 в Плевен, в Благоевград, Сливен, Пазарджик по 3 и Враца -2.

 

Заразено е и 13-годишно дете. Излекуваните са 38. Добрата новина е, че за второ денонощие имаме повече излекувани, отколкото заразени.

 

Общо от коронавирус у нас са починали 116 души. Още два нови случая на заразени сред медицинския персонал. Те са във Враца и в Плевен.


 

 

Източник: blitz.bg

коронавирус Ковид-19 Щаба Димо Димов щаб
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0