loading...

Стана ясно как ще се отпускат ваучерите за почивка

Ваучерите за почивка ще бъдат отпуснати само на работещите в определени сектори   Днес бе взето окончателно решение за ваучерите за почивка. Те ще бъдат отпуснати на

image

Ваучерите за почивка ще бъдат отпуснати само на работещите в определени сектори

 

Днес бе взето окончателно решение за ваучерите за почивка. Те ще бъдат отпуснати на медиците, работещите в РЗИ и центровете за спешна помощ, полицаите, както и всички останали специалисти на първа линия в борбата с коронавируса да получат туристически ваучери. Те ще са на стойност 210 лв.

За не по-малко от 7 нощувки в България трябва да бъдат използвани отпуснатите ваучери. Срокът им е до 30 ноември следващата година, да може те да се заверят и отчетат.

В случай, че ваучерът не се реализира, стойността му ще трябва да се върне или ще бъде удържана от заплатата, пише БЛИЦ, позовавайки се на topnovini.bg.

Еднократна помощ ще бъде отпусната на семействата с осмокласници, за да покрият част от разходите си в началото на учебната година.

Изискването за отпускането на тази помощ е средният месечен доход на член от семейството да е под или 450 лв.

Деца с увеждания и сираци също ще получат помощта, независимо от доходите.

Изплащането на сумата ще се осъществи на два пъти. Родителите ще получат 50% от нея след влизането в сила на заповедта. Другата половина ще бъде изплатена в началото на втория срок, но единствено ако детето продължава да ходи на училище.

Социалният министър ще реши какъв ще бъде размерът на отпуснатата финансова помощ за осмокласниците.


Още новини от Обществени теми