loading...

Важна новина за сметките за парно и новите цени

Министър Теменужка Петкова съобщи важна новина за абонатите на "Топлофикация"  Теменужка Петкова съобщи важна финансова новина, касаеща абонатите на "Топлофикация". Енергийният министър заяви в ефира на

image

Министър Теменужка Петкова съобщи важна новина за абонатите на "Топлофикация"

 Теменужка Петкова съобщи важна финансова новина, касаеща абонатите на "Топлофикация". Енергийният министър заяви в ефира на Нова тв, че са били водени дълги преговори с "Газпром".

Петкова разкри и каква е истината за цената топлинната енергия. Тя заяви категорично, че цената ще намалее с цели 14%. От думите й стана ясно, че намалението ще бъде факт от новия регулаторен период, който започва от 1-и юли.

Тя успокои абонатите на "Топлофикация", давайки нагледен пример за ситуацията. Теменужка Петкова посочи, че в момента цената на топлинната енергия е 93 лева, а през следващия отчетен период ще е 80 лв.

Петкова добави, че на днешното заседание на МС ще бъде обсъдена възможността за възстановяването на всички суми на клиентите.

Тя коментира и мерките по време на извънредното положение, заявявайки че те бяха изключително адекватни.

Енергийният министър добави, че 26% от абонатите са се възползвали от мерките, взети в енергетиката за забавяне на плащанията.

Теменужка Петкова е на мнение, че най-вероятно след преизчислението на сметките за парното, надплатените суми ще бъдат приспаднати от последващите задължения.

Министърът на енергетиката обсъди и казуса с държавните бензиностанции, заявявайки че те ще осигурят реални цени на горивата в страната. Според нея в рамките на 2 години ще бъде изградена мрежа от около 100 обекта, пише БЛИЦ.

 


Още новини от Обществени теми