loading...

Бул. "Витоша" е затворен за пешеходци, налагат се глоби на нарушителите

Полиция затвори столичния бул. „Витоша“. Днес за столичани е невъзможно да се разхождат по централния булевард. В началото и в края на пешеходната зона има

image

Полиция затвори столичния бул. „Витоша“. Днес за столичани е невъзможно да се разхождат по централния булевард. В началото и в края на пешеходната зона има разположени полицейски патрули, пише БЛИЦ, позовавайки се на БГНЕС.

Униформени предупреждават гражданите да не се разхождат, а да се приберат по домовете си. На някои от решилите да се разходят в днешния слънчев ден беше поискано обяснение къде и защо отиват.

„Нали все още не е наложена пълна карантина за излизане, нали в града може да се ходи спокойно без декларация и проверка на лични документи“, разгневено заяви възрастна жена.

В столицата днес има съставени 4 акта за нарушение на забраната за разхождане в парковете, съобщават от Общинска полиция за БНТ. На нарушителите е наложена глоба в размер на 5 000 лева.

Два са актовете, съставени в Южния парк и два във Витоша.

Днес в най-големия столичен парк почти няма хора, за разлика от вчера, когато решилите да се разходят бяха много повече.

Гражданите, които са в парка, твърдят че отиват или до магазина, или до близката аптека. Впечатление прави, че повечето от тях са снабдени с предпазни маски и спазват необходимата дистанция.

Служителите на Общинска полиция предупреждават гражданите да се приберат у дома. На отказалите да се подчинят, се налагат глоби. Само за вчера органите на реда глобиха над 30 души, решили да се разходят в Морската градина във Варна, пише БЛИЦ.


Още новини от Обществени теми