loading...

Историята на Маргините

Красимир Маринов -Големия Маргин и Николай Маринов- Малкия Маргин са родени в Смолян. Красимир е роден на 6 май 1964 г., а Николай - 8 юни 1972

image

margini 2

Красимир Маринов -Големия Маргин и Николай Маринов- Малкия Маргин са родени в Смолян. Красимир е роден на 6 май 1964 г., а Николай - 8 юни 1972 г. Баща им Андрей е работил като миньор, а майка им Соня - като санитарка. Семейството има четири деца - Красимир, Димитър, Николай и Мариана. 

Големия Маргин пръв напуска Смолян и се записва в спортното училище в Чепеларе, специалност борба. Става национален състезател в свободния стил и печели няколко титли от републикански първенства. Удостоен е със званието майстор на спорта. Инструктор по борба към ДФС “Тунджа”. Завършва НСА.

Николай Маринов също тренира борба и участва в национални състезания, но без успехи. Приет е да учи в Националната спортна академия, но не завършва.

През февруари 1993 г. Красимир Маринов регистрира с Иво Карамански "Фортуна - Р" ООД. След основаването на СИК през 1995 г. е включен като акционер и във фирмата "Интергруп енд партнерс" ООД заедно с Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Дмитрий Минев-Руснака.

Името на Красимир Маринов – Големия Маргин нашумява в края на 1993 г. и началото на 1994 г. Той е обявен за издирване след побоя в спортния комплекс "Дескрим". На 16 октомври 1993 г. при въоръженото нападение в комплекса е отвлечен един от лидерите на тогавашния съюз "Защита" - Слави Бинев. Това нападение слага началото на гангстерската война в София, която завършва с няколко трупа. Запознати припомнят, че в погрома участват двама от шефовете на бившата СИК - Красимир Маринов-Маргина и вече покойният Дмитрий Минев-Руснака, а също и Димитър Джамов. След инцидента тримата бягат в Гърция и се връщат едва когато хората от “Защита” променят показанията си и те са оневинени.

margini 3

На 7 ноември 2003 г. в дискотека "Ескейп" възниква скандал, прераснал в бой между посетители в заведението. Битката е между гардовете на покойния вече Антон Милтенов-Клюна и хората на Маргина. В дискотеката са още Димата Руснака и Косьо Самоковеца. Часове по-късно в Първо РПУ започват разпитите. Сред привиканите е и Маринов.

Само два дни след мелето в "Ескейп" Красимир Маринов-Маргина отново е призован на разпит в полицията. Този път по повод взрива пред кафенето на модната агенция "Визаж" на Евгения Калканджиева. Мощната бомба нанася сериозни щети на заведението на ул. "Неофит Рилски" 43, където е и едноименната модна агенция. Според една от версиите, по които работи тогава полицията, експлозията има връзка с мелето в "Ескейп" и е отмъщение срещу Маргина, който е близък на Калканджиева.

След бомбения атентат на 19 януари 2004 г. в сградата на "Бул Инс" на бул. "Джеймс Баучър" 87, когато загива Стоил Славов и тримата му гардове, се появяват подозрения, че адската машина в асансьора е била заложена за Маринов, който е негов съдружник. След експлозията Маргина отново е разпитван, но като свидетел.

Справка в архивите показва, че при всяка съвместна операция между МВР и прокуратурата офисите, домовете и колите на Маргина винаги са проверявани. Така е и през септември 2004 г. при акция за откриване на наркотици и незаконни оръжия. След обиските Маргина отново се озовава в полицията, но е освободен. Арестът на двамата братя Красимир и Николай Маринови от 2005 г. пак е свързан с разпоредена операция на МВР и прокуратурата.

Николай Маринов, или Малкия Маргин, е по-известен с факта, че е съдружник със Славчо Христов в една пловдивска рекламна агенция. Освен със Славчо Христов е имал съвместна фирма и със сочения за кокаинов трафикант Робърт Стефанов, застрелян през 1999 г. Справка от Апис показва, че Николай Маринов е съдружник в две фирми със Славчо Христов и още, че е бил съдружник с покойния Пантю Пантев, известен с името Поли Пантев.

На 10 януари 2006 г. Николай сключва брак в следствения арест с дългогодишната си приятелка и майка на двете му деца – Мария Цветкова. Кумове на младоженците са другите двама братя – Красимир и Димитър.

На 23 март 2006 г. Софийската градска прокуратура внася в Софийския градски съд обвинителния акт срещу братята Красимир и Николай Маринови, Иво и Светлин Карагеоргиеви, Стефан Рангелов, Веселин Тошев и Бисер Илиев. Двамата Маргини са обвинени в това, че са подготвяли убийствата на финансиста Никола Дамянов /починал от инфаркт на 9.10.2007 г./, на о.з. генерал Любен Гоцев и на Иван Тодоров-Доктора /убит на 22.02.2006 г./. Делото все още не е приключило.

Красимир Маринов- Големия Маргин е женен за Мария Маринова. Децата им учат в чужбина.

[button link="http://personi.dir.bg/person.php?id=181" icon="none" target="" color="0071d7" textcolor="ffffff" size="small"]Към оригиналната статия[/button]
Още новини от Личности