loading...

Показните убийства в България (2001–2004)

Показните убийства в България (1995 - 2000)26 януари 2001 годинаГеорги Вълков Георгиев, първият европейски шампион по киокушин карате на България, е убит пред дома си.26

image

Показните убийства в България (1995 - 2000)

26 януари 2001 година

Георги Вълков Георгиев, първият европейски шампион по киокушин карате на България, е убит пред дома си.

26 февруари 2001 година

[caption id="attachment_5154" align="alignleft" width="210"]криминални новини Надежда Георгиева[/caption]

Надежда Георгиева, ямболски адвокат, е убита в дома си в столичния квартал „Стрелбище” със сатър. Тялото на жената е обезобразено, огънато в одеало, за да се разложи по-бързо и до него е включен калорифер.

За убийството бяха обвинени бизнесменът Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитрина Калайджиева, но по-късно тримата бяха оневинени.

01 март 2001 година

Розалин Костов, търговец на алкохол и собственик на „Роник” ООД, е разстрелян от засада в гаража си в Русе, на ул. „6 септември” с два куршума, 7,6 мм. Единият изстрел попада в гърба на Костов, а другият е изтрелян от упор в сърцето му. Убийството подозрително прилича на това на управителя на пристанищен комплекс Васил Митев, убит през 1996 година.

[caption id="attachment_5160" align="alignleft" width="325"]криминални новини Поли Пантев[/caption]

09 март 2001 година

Пантю Колев Пантев (Поли Пантев), тясно свързана фигура с ВИС, а по-късно - и на СИК, замесен в трафик на наркотици, е застрелян на остров Аруба, Карибите след няколко неуспешни опита за покушение у нас. Той е убит във фоайето на хотел „Сонеста” пред очите на много свидетели. Четирите куршума са изстреляни по него от неизвестен убиец от асансьора.

Стрелецът успява да избяга.

 

 

28 януари 2002 година

[caption id="attachment_5153" align="alignright" width="280"]криминални новини Димитър Димитров - Маймуняка[/caption]

Димитър Димитров – Маймуняка, един от най-близките довереници на покойния шеф на ВИС – Васил Илиев, е смъртоносно ранен при взрив във входа на жилищен блок в столичния ж.к. „Стрелбище”. Една от версиите за убийството му е, че братът на Васил Илиев – Жоро Илиев, е поръчал покушението заради неуредени сметки.

31 май 2002 година

Веселин Маринов, български гражданин, е застрелян в хърватската столица – Загреб от Винко Жулиевич, собственик на охранителна фирма.

22 юли 2002 година

Стефан Камберов, свещеник от Банско, е убит на пътя между Добринище и манастир „Свети Панталеймон”. Умира от множество травми, нанесени с твърд предмет. Убийството става в периода на войната между двата синода – на Максим и на Инокентий, на Българската православна църква.

За убийството са осъдени отец Малин Сакарев и клисаря Борис Еринин, съответно на 4.6 години и 5.6 години затвор.

4 ноември 2002 година

Валентин Подмолов – Подмола, хасковски бизнесмен и криминален бос, е застрелян от упор с 3 куршума в главата с 6,35 мм пистолет във входа на дома му. Според свидетелски показания убийците са двама, действали без маски, но така и не са установени.

[caption id="attachment_5161" align="alignleft" width="200"]криминални новини Убийството на Николай Колев[/caption]

28 декември 2002 година

Николай Колев, прокурор във Върховна касационна прокуратура в София, е убит до дома си в столицата с 10 куршума в гръб с пистолет със заглушител. Убийството става на пресечката на ул. „Абоба” и ул. „Пенчо Славейков” в столицата, докато мъжът се връщал от пазар. Убийците са двама и самоличността им е неясна.

 

03 януари 2003 година

Румен Яневски, занимаващ се с незаконен хазарт и стар познайник на полицията, е застрелян с автомат от автомобил в движение докато се е движел с джипа си – „Нисан Патрол” по бул. „Гоце Делчев” и ул. „Костенски водопад” в София.

30 януари 2003 година

[caption id="attachment_5157" align="alignleft" width="250"]криминални новини Убийството на Тодор Матов[/caption]

Тодор Матов, международен съдия по борба, е убит при престрелка в Студентски град в столицата. Матов пътува в автомобила на Янчо Костадинов, негов колега и в близост до НСА неизвестни лица откриват стрелба от засада с лека картечница по тях. Според тогавашния секретар на МВР – Бойко Борисов, стрелците са сгрешили автомобила на Костадинов с подобно превозно средство, притежавано от бизнесмена Димитър Джамов, и намиращо се в близост в същия момент.

08 февруари 2003 година

Тихомир Иванов Трифонов, трафикант на хора, осъждан за грабежи, е застрелян от упор в тила, докато шофира. Предполага се, че убиецът е бил на задната седалка.

 

7 март 2003

[caption id="attachment_5155" align="alignleft" width="300"]криминални новини Илия Павлов[/caption]

Илия Павлов, президент на „MG корпорация”, е убит с един изстрел в сърцето на излизане от централната сграда на компанията, намираща се между бул. „Драган Цанков” и бул. „Г.М. Димитров”. Стрелецът най-вероятно се е криел в близките храсти. За съучастник в убийството е обвинен Серафим Антонов.

4 април 2003 година

Марио Иванов, сутеньор в Плевен, е застрелян в хотел „Интер Ростов”. Убиец е Цветан Калфов.

19 август 2003 година

Филип Павлов Найденов – Фатик, свързан с наркотрафика, син на търговеца на оръжия Шабан Фатик, е застрелян на кръстовището между бул. „България” и бул „Гоце Делчев”.

5 ноември 2003 година

Евгени Стефанов – Женята, сочен за наследник на Поли Пантев и бивш член на СИК, е застрелян пред фитнес център „Ситняково”.

13 ноември 2003 година

Никола Зарев – Данкина, автокрадец и наркодилър, е убит в квартал „Надежда”, в градинката на блок 123.

27 ноември 2003 година

Румен Маринов Маринов – Нарциса, свързван с ВИС, е застрелян в гръб докато слиза от автомобила си в квартал "Хладилника" в столицата.

29 ноември 2003 година

Борис Кирилов Арсов, един от обвиняемите за отвличането на бизнесмена Стефко Колев, е убит в столичния квартал „Бояна”.

16 декември 2003 година

[caption id="attachment_5164" align="alignright" width="198"]криминални новини Убийството на Косьо - Самоковеца[/caption]

Константин Димитров – Самоковеца, известен с връзките си с ВИС, е убит в Амстердам. За убийството е задържан холандец на име Ервин Врекер.

12 януари 2004 година

Ангел Емилов Стефанов – Гяволето, дупнишки гангстер, близък на покойния Иво Карамански, е застрелян пред очите на съпругата си, докато паркира джипа си в квартал „Бистрица” в Дупница. 9 от 15 куршума попаднали в тялото му. Заподозряни като поръчители на убийството са братя Галеви.

[caption id="attachment_5165" align="alignleft" width="220"]криминални новини Младен Михалев - Маджо[/caption]

19 януари 2004 година

Стоил Славов, ключова фигура във ВИС, и охранителите му – Петър Петров, Илиян Казаков и Петър Харизанов, умират след взрив в асансьора на осеместажна сграда, намираща се на бул. „Джеймс Баучър” в столицата.

10 февруари 2004 година

Костадин Иванов Костадинов, управител на бинго „Елит” в Благоевград, е убит в центъра на София, близо до НДК.

9 март 2004 година

Борис Бакърджиев – Горилата, наркодилър, близък до Златомир Иванов – Баретата, е убит с пет куршума в София.

22 март 2004 година

Стефан Касамаков, автокрадец и регистриран за хулигански прояви, е застрелян на ул. „Опълченска” в София.

4 юни 2004 година

Димитър Христов – Митко Малкия, чието име се свързва с Златомир Иванов – Златко Баретата, Живко Иванов и Калоян Савов са убити при стрелба в кафе „Арт Декор” на „Симеоновско шосе” в София.

14 юни 2004 година

Петър Илиев – Кучето, предполагаем близък на Косьо – Самоковеца, е застрелян с един куршум в белия дроб от ловна пушка – снайпер на паркинга на магазин „Билла” в ж.к. Лагера.

26 юни 2004 година

Бранимир Григоров – Бранко, приближен на Маджо, предполагаем враг на Митьо Очите, е прострелян в София.

30 юли 2004 година

[caption id="attachment_5166" align="alignright" width="200"]криминални новини Убийството на бай Миле[/caption]

Милчо Бонев – Бай Миле, важна фигура в СИК, загива при стрелба в ресторант – градина „Славия”, в която са убити още петима.

24 октомври 2004 година

Дмитрий Минев – Руснака, бивш акционер в „Интергруп енд партнърс” заедно с Бай Миле, Красимир Маринов – Големия Маргин, Стоил Славов, Венцислав Стефанов, Младен Михалев и Румен Николов – Пашата, е убит докато излиза от бар „Ъпстеърс” на ул. „Витоша” в София.

 
Още новини от Анализи