loading...

Кой е изчезналия преди 8 години Красимир Станчев - Легионера

Красимир Жечков Станчев по прякор "Легионера" е в неизвестност от  8 години, когато при опит за ареста му насочва пистолет в главата на полицаи и

image

Красимир Жечков Станчев по прякор "Легионера" е в неизвестност от  8 години, когато при опит за ареста му насочва пистолет в главата на полицаи и го използва за жив щит, след което се измъква от полицията и до ден днешен не е открит.

Дълги години специалисти по убийства и стрелба твърдяха, че Красимир Станчев "Легионера" или "Филиза" е човекът, способен да извърши убийствата на Георги Илиев, Васил Горчев и Дмитрий Минев - Димата Руснака.

И трите убийства са изключително прецизни и без оставени следи към извършителя.

И тримата са застреляни по сходен начин с един изстрел - Илиев и Минев в сърцето, а Горчев в главата.

Георги Илиев и Васил Горчев са застреляни с една и съща пушка - "Аншуц" 22 калибър /пушка, използвана от състезателите по биатлон/. При убийството на Димата Руснака на излизане от заведението "UpStairs" на бул. Витоша стрелеца бяга през покрива на сградата, като поръсва червен пипер след себе си.

Красимир Станчев - Легионера е служил във френския легион. Той е човека, който довежда хърватската група, ръководена от Робърт Матанич, която извършва убийства на територията на България от 2001 до 2005 г. Станчев е предвождал групата из България и е помагал за извършването на някои от поръчковите убийства в страната.

Според оперативни работници, отхвърлящи официалната версия на МВР, че Васил Арарски - Кръвта е физическия убиец, Красимир Станчев е професионален снайперист и е получавал пари от сръбския гражданин Сретен Йосич.

След разкритието на хърватската група, полицаи отиват в жилището на Красимир Станчев за да го арестуват, но той успява да насочи пистолет в главата на един от тях и го използва като щит за да избяга. От тогава не се знае къде всъщност се намира Красимир Станчев - Легионера.

Още новини от Анализи