Начало | Крими | Обрат по делото за убийството на Мастара

Обрат по делото за убийството на Мастара

Крими 0 Прочетено: 102690 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Обрат по делото за убийството на Мастара

Обрат по делото за убийството на Мастара

 

Делото за убийството на Мастара претърпя обрат.

 

Бургаският апелативен съд потвърди присъда на окръжния съд. Според нея Пламен Дишков - Кела и Тодор Неделчев са признати за невиновни. Те са оправдани по обвинение за осъществена подбудителска и помагаческа дейност за убийството на висаджийския бос Димитър Стаматов - Мастара. Престъплението бе извършено през ноември 2002 година в гр. Бургас.

 

Делото бе образувано след протест на прокуратурата срещу решението на Окръжен съд – Бургас. Постановената присъда е обжалвана от частните обвинители и граждански ищци Р.С., Й.С. и Й.М., пише БЛИЦ, позовавайки се на в. Труд.

 

Магистратите от Бургаския апелативен съд са намерили въззивния протест и въззивните жалби за неоснователни след като са се запознали с доводите по делото.

 

В решението си апелативните съдии са посочили, че анализът на събраните по делото доказателства е подробен, задълбочен и пълен, даден е отговор на всички въпроси, свързани с предмета на доказване по делото. Авторството на деянията спрямо подсъдимите не е установено по категоричен и безспорен начин, категорични са магистратите. Това е причината за обрата по делото. 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00