loading...
Начало | Крими | Владимир Каролев с две обвинения

Владимир Каролев с две обвинения

Крими 0 Прочетено: 77112 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Владимир Каролев с две обвинения

Владимир Каролев се сдоби с две обвинения, научи ексклузивно БЛИЦ. Едното обвинение на иконимиста е повдигнато във връзка нарушаването на карантината. Второто му обвинение е заради заблуждаващи публикации, които той е публикуъвал в социалните мрежи. Икономистът обяснява във фейсбук, предприетите мерки срещу епидемията от коронавирус, не дават резултат.

БНТ съобщава, че икономистът ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 50 000 лв, пише БЛИЦ, позовавайлки се на информация от националната медия. Наказанието, предвидено от закона за нарушаване на карантина, е затвор до 5 години, както и парична глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Информационната агенция припомня, че Софийска районна прокуратура вече се самосезира по повод публикации в социалната мрежа, от които стана ясно, че Владимир Каролев е предприел пътуване до друга област, без да има основателна причина за това.

Срещу него е образувано досъдебно производство, което е във връзка неспазването на карантина след завръщането от Великобритания.

От прокуратурата съобщават, че Каролев саморъчно е подписал декларацията, която е представил при напускането на София. Той е бил в хотел в Разлог. Вчера той бе задържан там заради нарушаване на карантината. Икономистът заяви категорично, че ще съди държавата . Той определя предприетите срещу него действия като неправомерни, пише БЛИЦ.


Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00