loading...
Начало | Крими | Последни новини за банкерката Невена Йорданова

Последни новини за банкерката Невена Йорданова

Крими 0 Прочетено: 39942 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Последни новини за банкерката Невена Йорданова

Днес Варненският съд гледа мярката за отклонение на банкерката Невена Йорданова, която успя да завлече клиенти на банката с повече от 1 милион лв.

 

Магистратите решиха да й наложат по-лека мярка, след като тя обеща да съдейства на разследването, ако бъде освободена. Мярката на Невена бе променена в домашен арест. Тя ще носи специално устройство, проследяващо местоположението й.

 

Според обвинението, част от парите са скрити и не е изключена вероятността Йорданова да ги използва за организирането на бягство.

 

 Предполага се, че е имала и съучастник. Най-вероятно й е помагал нейният "виртуален любовник" от ромски произход.

 

Прокурор Светлана Данева, която наблюдава случая, направи изявление. Тя заяви, че все още не е ясно къде се намира голяма част от присвоените пари, пише БЛИЦ, цитирайки dir.bg.

 

Съдия Светлозар Георгиев аргументира решението на съда за освобождаване от ареста на Невена Йорданова с недостатъчно документи и хаотичност в процеса.

 

Обвиняемата се разплака в съдебната зала и се призна за виновна. 

 

Срещу предполагаемия съучастник на банкерката - мъж на име Сергей, който е от ромски произход, също има повдигнато обвинение. Той е освободен под парична гаранция в размер на 10 000 лв.

 

Съдия Георгиев уточни, че обвиняемата е била принудена от банката да подпише заповед за 1,5 милиона лева преди старта на досъдебното производство.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0