loading...
Начало | Крими | Баща продаде дъщеря си, но по-късно…

Баща продаде дъщеря си, но по-късно…

Крими 0 Прочетено: 18648 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Баща продаде дъщеря си, но по-късно…

Това е един от редките случаи, завършващи с присъда

Мъж от Струмица, който продал дъщеря си, си получи заслуженото.

 

Случката се е разиграла през 2013 година, когато бащата продал дъщеря си за 6 хиляди евро в Словения. Към днешна дата той е осъден на седем години лишаване от свобода, съобщава в. "Вечер".

 

Изданието отбелязва, че на правосъдието са му били нужни цели 7 години за този случай. Историята за малката робиня навремето потресе и македонската, и словенската общественост. Полицията в словенския град Марибор разкри ужасяващи подробности от живота на малолетното момиче от Струмица, чийто баща го принудил на брак и го продал на мъж в Словения за 6000 евро.  

 

Когато момичето отказало да бъде продадено на човек, когото не е виждало дотогава, бащата ѝ нанесъл побой и я принудил да се подчини. Момичето, което по онова време било едва 17-годишно, било държано 10 месеца като под домашен арест, подлагано на физически и психически тормоз и третирано като робиня, докато накрая успяло да избяга и разказало за мъките си.  

 

Съд в Марибор осъди през 2015 г. на затвор съпруга и неговите родители, които договорили брака. "Вечер" отбелязва, че това не е единствен случай на продажба на малолетни, които са особено характерни за ромски семейства, но е един от редките, завършващи с присъда.

Източник: blitz.bg

баща дъщеря продажба Словения съд робиня Марибор
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0