loading...
Начало | Крими | Разбиха още една страшна наркобанда

Разбиха още една страшна наркобанда

Крими 0 Прочетено: 26586 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Разбиха още една страшна наркобанда

Още една наркогрупа е разбита от спецполицаите. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на Елин Пелин и София. Задържането им е осъществено на 7 декември и е резултат от съвместни действия между разследващите на Специализираната прокуратура и служителите на ТС БОП – София област.

 

Това е втората банда, която е неутрализирана в рамките само на 4 денонощия.

 

Дни по-рано, на 3 декември бяха задържани други четирима души, участници в наркогрупа. Арестите им станаха факт след сделка с дилъри, осъществяващи доставка на едро на наркотични вещества в София. 

 

При акцията бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини, които бяха в различни разфасовки. Опаковките са били подготвени за разпространение на черния пазар.

 

При извършени обиски в няколко автомобила и 5 адреса, бяха намерени и иззети големи количества опиати - близо половин килограм амфетамини, 320 гр марихуана, разфасована на дози за разпространение.

 

Униформените иззеха и 260 000 фалшиви еврови банкноти. Те откриха още електронни везни, тефтер със записки имената на клиенти, мобилни телефони и голяма сума налични пари в брой.

 

От събраните по случая доказателства става ясно, че групата е била създадена през 2018 година и действа от този момент.

 

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на участниците в групата, пише БЛИЦ. 

Втора страшна банда разбита в Елин Пелин! - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0