loading...
Начало | Крими | Д-р Сергей Иванов: Умишлено се премълчава за салмонелата, прокуратурата трябва да се заеме

Д-р Сергей Иванов: Умишлено се премълчава за салмонелата, прокуратурата трябва да се заеме

Крими 0 Прочетено: 211 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Проф. Даскалов от Агенцията по храните, който отговаря за лабораторната диагностика, разкри, че от последния ден на октомври до момента страната ни е получила от Полша и прибалтийските републики 7 нотификации за партиди със салмонела.

Той поясни, че в случая не става въпрос само за една партида. От началото на годината техният брой е около 19. Регистрирани са над 500 случая на болни от салмонела, разкри още професорът.

Преди дни той призна, че от началото на годината в неговата лаборатория има установени 135 положителни проби за салмонела. Той поясни, че в лабораторият се изследват само храни, не и пациенти

Според него става въпрос за минимум 135 случая на храни, заразени със салмонела. За всички тези случаи БАБХ не е съобщила.

Д-р Сергей Иванов от Активни потребители съобщи пред БНР, че това са български храни. Той допълни, че по-миналата седмица в София са регистрирани 8 случая на заболели със салмонела. 

„Имаме сравнително висока заболеваемост и на салмонела, и на много други болести, свързани с храни. Официално обаче няма нищо. Официално от началото на годината в България не е хваната нито една храна, произведена в България, със салмонела“, посочи Иванов.

Той е категоричен, че със случая трябва да се заеме не само Министерството на земеделието, но и прокуратурата, защото става въпрос за опасни храни и това умишлено е премълчано.

Д-р Сергей Иванов: Прокуратурата трябва да поеме случая със салмонелата - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0