loading...
Начало | Крими | Синът на Миню Стайков го загази много здраво

Синът на Миню Стайков го загази много здраво

Крими 0 Прочетено: 18648 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Синът на Миню Стайков го загази много здраво

Утре ще бъде приведен в СРС за разглеждане на мярката му за неотклонение

Наследникът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков, го загази много здраво.

 

След като в сряда вечерта Стайко Стайков бе задържан в брониран автомобил с въоръжени мъже, срещу него са били повдигнати две обвинения. Едното от тях е за полицейско неподчинение, а другото – за фалшив сигнал на тел. 112, съобщават от държавното обвинение. 

 

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство, по което след доклад на материалите на наблюдаващия прокурор, е привлечено като обвиняем лицето Стайко М. С. Той е привлечен като обвиняем за това, че противозаконно е попречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, както и за това, че е предал на национален телефон 112 невярно повикване – съответно престъпления по чл.270, ал.1 и чл.326, ал.1 от НК. 

 

Постановено е задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като на 07.12.2019 г. същият следва да бъде приведен в СРС, с оглед разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Припомняме, че според разпространената информация, когато бронираната му кола била спряна от органите на реда, Стайко Стайков се обадил на 112 и изненадващо обявил, че го отвличат. Номерът с "отвличането" явно му е запазена марка. Припомняме, че в началото на миналата година, когато бе задържан, той обяви, че е бил пребит и похитен.

 

Нещо, което не бе потвърдено от оперативните служби за сигурност и МВР. Тогава номерът мина и в комбинация с добре изготвена медицинска експертиза той не остана в килията, а под "домашен арест".

Източник: blitz.bg

миню стайков мярка за неотклонение стайко стайков държавно обвинение
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0