loading...
Начало | Крими | Разкриха убийството на 3-годишния син на депутата Вячеслав Соболев

Разкриха убийството на 3-годишния син на депутата Вячеслав Соболев

Крими 0 Прочетено: 16506 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Разкриха убийството на 3-годишния син на депутата Вячеслав Соболев

Ясно е кой е убил тригодишния син на депутата в Областния съвет на Киев Вячеслав Соболев. Андрей Лаврега е името на килъра, произвел фаталните изстрели.

Както вече стана ясно, колата на народния представител и бизнесмен е била подложена на обстрел в събота, припомня БЛИЦ. От министерството на вътрешните работи на Украйна днес разпространиха официална информация по случая. Вече има арестувани.

Задържаните във връзка с атентата срещу народния представител в местния парламент и предприемач вече са известни.

Единият от задържаните за атентата, при който загина детето на Соболев, е на 20 години. Той е Андрей Лаврега. Участвал като снайперист в операцията срещу прорурските сепаратисти, която се проведе в Източна Украйна. Известен е с прякора Тихия. 

Снайперистът се е сражавал в редиците на батальон "Арат", който преди около две години бе командван от бившия лидер на националистическата формация "Десен сектор" Дмитрий Ярош". Това заяви Арсен Аваков, който е ръководител на силовото ведомство на страната.

За атентата има задържан още един мъж. Той е връстник и бивш съратник на Лаврега. Вторият задържан се казва Алексей Семеньов. Аваков посочва, че арестуваният е бил част от медицинско подразделение. Любопитното е, че и двамата снайперисти са били награждавани лично от бившия президент на Украйна Петро Порошенко заради успешното си представяне в операцията, пише БЛИЦ.

Депутатският син убит с тих снайпер в Киев - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00