loading...
Начало | Крими | Цветан Пъков, който уби 6-годишния Петьо, иска обезщетение за престоя си в затвора

Цветан Пъков, който уби 6-годишния Петьо, иска обезщетение за престоя си в затвора

Крими 0 Прочетено: 19152 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Цветан Пъков, който уби 6-годишния Петьо, иска обезщетение за престоя си в затвора

Бизнесменът от Панагюрище Цветан Пъков, който блъсна с джипа си и уби 6-годишния Петьо Гевечанов, настоява за компенсация. Той заяви в съда, че иска да получи обезщетение в размер на 30 000 лева заради мизерните условия, в които живее зад решетките.

 

Пъков е завел дело пред Административния съд в Пазарджик. Изненадващо е, че той е спечелил, макар и частично, пише Блиц.бг, позовавайки се на "Марица". 

 

Той претендира да получи сумата от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за страданията, които е изживял по време на престоя си в следствения арест от 15 април до 10 юни 2015 година, а след това и в Пазарджишкия затвор, където имаше престой от 10 юни 2015 до 11 януари 2016 година.

 

Ищецът заявява, че е претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в обида, огорчение, битови неудобства, чувство на малоценност, принуда да търпи действия против волята си, извършвани от администрацията на ареста в Областната дирекция на МВР Пазарджик и на Затвора в Пазарджик.

 

Той твърди, че в ареста е бил принуден да пребивава в помещение, намиращо се под земята, до което няма достъп на естествена светлина и чист въздух. Той се оплаква от хигиената в ареста и затвора. Оплакванията му са свързани и с храната, за която споделя, че е била приготвяна от затворници, а не от готвачи. 

Наглост! Бизнесменът, убил  3-годишния Петьо, иска 30 бона, защото лежи в затвора - 0

 

 

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0