loading...
Начало | Крими | Oще един кардиолог лъсна в схемата за поставяне на стентове на здрави пациенти

Oще един кардиолог лъсна в схемата за поставяне на стентове на здрави пациенти

Крими 0 Прочетено: 10206 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Oще един кардиолог лъсна в схемата за поставяне на стентове на здрави пациенти

В продължение на два месеца в ефира на Нова тв бяха излъчени  фрапиращи репортажи с разкрития за измами в родното здравеопазване, свързани с назначаването на ненужни операции.

В една от измамните сцени се оказа замесен кардиолог от държавната болница в Пазарджик, който получава 57 000 лева месечна заплата, поставяйки стентове на голям брой пациенти, включително и на напълно здрави. За всеки поставен стент д-р Петър Лазов получава около 2000 лева по клинична пътека, припомня БЛИЦ.

В схемата се оказа замесен и доц. Мануков, който работи в пловдивската болница и преди 10 години се прочу със заплатата си от 30 000 лв. Негова жертва става Динко Бобчев, който след сауна се почувствал зле и се обърнал към специалиста. Пациентът не крие, че се познава с д-р Мануков от 25 години.

След извършена коронарография специалистът заявил, че Бобчев има 85% запушване и решението е поставяне на два стента. Операцията трябвало да бъде извършена до дни, тъй като пациентът бил заплашен от масивен инфаркт или инсулт.

Пациентът се обърнал към свой приятел лекар, който го изпраща за повторен преглед в софийска болница. Проф. Златарева е категорична, че той е напълно здрав и не се нуждае от стентове. Думите й потвърждава и нейният колега проф. Петров.

 

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0