loading...
Начало | Крими | Адвокат Мария Петрова засече две нередности в случая с починалото 3-годишно дете

Адвокат Мария Петрова засече две нередности в случая с починалото 3-годишно дете

Крими 0 Прочетено: 49896 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Адвокат Мария Петрова засече две нередности в случая с починалото 3-годишно дете

Мария Петрова, която е адвокат по медицинско право, коментира в ефира на Нова тв случая със смъртта на 3-годишното дете. Позовавайки се на закона тя заяви, че спешните случаи се приемат и преглеждат и не им се отказва медицинска помощ. Тя допълни, че децата винаги са с предимство и не се приемат оправдания, че всички легла в болницата са заети.

 

Мария Петрова е категорична, че този случай трябва да се отнесе към прокуратурата и да се изземе цялата документация от всички болници, в които е било прегледано детето, включително и рентгеновите снимки, докато те не бъдат изгубени.

 

Според нея разследването по случая трябва да е мащабно. Адвокатката допълни, че този казус оставя много въпросителни, най-вече свързани с коментарите на лекарите.

 

"Техните твърдения са, че бебето не е регистрирано сутринта в болницата им. Всички знаем, че то може да е било там, да е имало нужда от помощ и да не е било прието в кабинета", заяви юристката.

 

Тя определя случая като фрапантен случай и недопустим. Мария Петрова засече още една нередност в думите на шефа на столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев” - д-р Димитър Русинов. Той заяви, че не би трябвало да има доктор, който да преглежда пациент и да не е запознат с факта, че той е бил на преглед и в друга болница.

Адвокатка засече в жесток гаф лекарите, прегледали починалото 3-г. дете - 0

Източник: Blitz.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0