loading...
Начало | Крими | Изплува още един скандален случай с Калин Калпакчиев

Изплува още един скандален случай с Калин Калпакчиев

Крими 0 Прочетено: 21168 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Изплува още един скандален случай с Калин Калпакчиев

Калин Калпакчиев замесен в скандалното освобождаване и на други престъпници. Когато на 19 септември тази година председателстваният от него състав, освобождава Джок Полфрийман предсрочно от затвора с цели 6 години, 6 месеца и 27 дни и друг осъден за убийство също се оказва свободен. Става въпрос за Борислав Динков, който излиза на свобода по-рано с цели 4 години, 7 месеца и 1 ден.

За този случай стана ясно още в началото на седмицата, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Правен свят". Изданието направи задълбочено проучване около обстоятелствата, свързани с условното предсрочно освобождаване на Динков. В хода на проучването бе установено, че начинът на произнасяне на съдебния състав е далеч от обикновена случайност. По категоричен начин наличните факти сочат, че Калин Калпакчиев отново е следвало да направи отвод. Както и в случая с Полфрийман, Калин Калпакчиев се оказа свързан с БХК и в другия казус председателят на Съюза на съдиите в България е имал всички основания за проверка на съдебния акт и установяване на обвързаностите му и произтичащите от него зависимости.

Борислав Динков е бил с присъда за 17 години затвор. Той е убил своя колега Радослав Андреев. Автомонтьорите се скарали на опашка за храна и само няколко дни по-късно Радослав намира смъртта си. 

Месец по-късно колегата му е заловен с фалшиви документи в Смолян. Подобно на Полфрийман, Динков отрича вината си. Но след като тя е била доказана, той е осъден. 

Гърми нов скандал с Калпакчиев! - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00