loading...
Начало | Крими | Нови разкрития за хакера Кристиян

Нови разкрития за хакера Кристиян

Крими 0 Прочетено: 213 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Шефът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев направи нови разкрития за задържания хакер Кристиян Бойков. Пред БЛИЦ той разясни публикуваното в профила на хакера изявление, че личното той е обучавал служители на ГДБОП.

 

"Компютрите се оказаха просто компоти в този случай. Истината е, че Кристиян е бил обучаван в SoftUni от бивш служител на МВР, а не той е преподавал на служители на ГДБОП", заяви пред изданието Явор Колев.

 

Според него изказването на хакера, който се представя с псевдоним Криссс, е абсурдно и в него няма доза истина.

 

Светлин Наков, който е основател на софтуерния университет също взе отношение по казуса. Той потвърди казаното от Явор Колев.

 

Софтуерният специалист определи хакера като будно и кадърно момче, но направи изрично уточнение, че Кристиян е бил обучаван от бившия служител на МВР Любомир Тулев, а не както той твърди, че е обучавал служители на ГДБОП. 

 

След два дни в ареста, Бойков бе пуснат на свобода. Стратегията на адвокатите му е свързана с ограничаване неговата поява в медийното пространство. Един от защитниците на Кристиян сподели, че той е невинен и каза, че ще се борят за доказване на истината. Адвокатът заяви, че клиентът му не заслужава и минимално наказание, тъй като не е направил нищо. 

Източник: https://blitz.bg

Източник: blitz.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0