loading...
Начало | Крими | Поредно безчинство в Ихтиман: Тълпа нападна полицаи

Поредно безчинство в Ихтиман: Тълпа нападна полицаи

Крими 0 Прочетено: 140 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Около 5.30 часа вчера сутринта в РУ Ихтиман е постъпил анонимен сигнал във връзка с нарушаване на обществения ред. Гражданин, пожелал да запази самоличността си в тайна, споделил че в двора на една от къщите в града е поставена озвучителна уредба и музиката от нея нарушава обществения ред.

 

Незабавно на посочения адрес е изпратен автопатрул на полицията, който установил  наличието на трима души в двора на къщата. Униформените разпоредили незабавно преустановяване на издавания шум. 

 

Въпреки многократните разпореждания за прекратяване на силната музика, гражданите в двора на къщата не се подчинили и започнали да отправят закани и заплахи към униформените.

 

Полицаите предприели изземане на озвучителната техника. В момент на изпълнение на акцията на мястото се струпала тълпа от около 20 души, живеещи в близост. Те направили опит за осуетяване изпълнението на служебните задължения на униформемите.

 

След овладяване на ситуацията и възстановяване на обществения ред била предприети действия чрез специализирана полицейска операция, имаща за цел установяване на всички участници в инцидента. В резултат от това има арестувани граждани. С полицейска мярка за денонощие е задържан един мъж и три жени. По случая е съставено бързо производство за извършване на престъпление по чл.270 от НК. Работата по случая ще продължи под надзора на Районна прокуратура Ихтиман, пише БЛИЦ.

 

Източник: БЛИЦ.БГ

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0