loading...
Начало | Крими | "Ало" мафията с нова схема

"Ало" мафията с нова схема

Крими 0 Прочетено: 178 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Алоизмамниците вече действат по нова схема. Благодарение на нея жертвите им ще се увеличат значително, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на Трафик нюз.

 

Схемата е следната - човек от бандата звъни в дадено кметство и се свързва с местния управник или негов представител. След това се представя за отец Герасим от църква или манастир, които не съществуват. Следва дълъг и убедителен разказ, в който обяснява че събира дарения за ремонт на въпросната божа обител, но има нужда от доброволци. Мнимият поп моли кмета за съдействие  и иска от него да му предостави телефонни номера на хора от кметството или общината, които биха съдействали за събиране нна даренията и доброволческа дейност, тъй като той е стар и немощен.

 

Чрез тази схема измамникът си набира мулета по лесен начин. На  бъдещите си куриери той казва, че има телефона им от кмета. В случая дори евентуална проверка ще потвърди казаното от измамниците.

 

Доброволците обикновено разбират каква точно е работата при първата мисия, която ало мафията им възлага за изпълнение. След това те могат да направят избор дали да продължат с новата си работа, да се откажат или да съобщят в полицията.

 

До момента схемата функционира безотказно. Всички полицейски управления в страната вече са информирани за новия модел на поведение на алоизмамнциите и на кметовете по села и общини са дадени подробни показания.

 

Източник: БЛИЦ.БГ

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0