Начало | Измами | Конфискуват злато и имоти за милиони от цигани-перачи на пари

Конфискуват злато и имоти за милиони от цигани-перачи на пари

При акцията бе установено,че по този начин у нас са били изпрани близо близо 2,5 млн. долара.
Измами 0 Прочетено: 648018 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Конфискуват злато и имоти за милиони от цигани-перачи на пари

Ромско семейство от Долни Дъбник е обвинено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), че са прали пари на палестински врачки. Съпрузите Иван и Иванка Маринови и синовете им Станьо Маринов и Горан Станев бяха  задържано през януари 2014 г. при акция на МВР, ДАНС и Окръжната прокуратура в Плевен по подозрение за пране на пари чрез банкови преводи от Палестина. При акцията бе установено,че по този начин у нас са били изпрани близо близо 2,5 млн. долара.

За периода 2010 – 2013 г. нашенските цигани успели да изкарат на светло крупната сума, получена от от сметки на две фирми и 15 физически лица от палестинските окупирани територии. Като част от парите инвестирали в стоежа на незаконни палати в града.

При акцията били проверени 3 адреса на фамилията, откъдето са иззети пари в брой, три луксозни автомобила  на стойност около 350 000 лв- AUDI Q7, Mercedes 63 и два броя AMG, както и  около 3 килограма златни накити и монети на предполагаема стойност 150 000 лв.

Имущество на стойност 391 683,52 лв., включващо автомобил, суми по банкова сметка и злато, може да бъде конфискувано от родителите .

От сина Станьо Маринов се претендира жилищна сграда в Долни Дъбник и право на строеж на друг имот в града, три автомобила, налични суми по банкова сметка и злато на обща стойност 2 847 297,43 лв. Имуществото на Горан Станев, за което се иска отнемане, е за 208 000 лв. Това са средства по банкова сметка и четири автомобила.

ДАНС злато МВР Станьо Маринов Комисията за отнемане на незаконно придобито имуще
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5