Начало | Криминално | Наркобосът Шарич печелил по 1 милиард евро на година

Наркобосът Шарич печелил по 1 милиард евро на година

Криминално 0 Прочетено: 199710 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Наркобосът Шарич печелил по 1 милиард евро на година
В началото на тази година сръбският наркобос Дарко Шарич  е задържан за пране на 1,7 милиарда долара, давайки на фирми в Сърбия изгодни кредити от инвестиционни фондове в чужбина. Мястото, където се е укривал 43-годишният Шарич, е било разкрито благодарение на засечените телефонни разговори с партньорката му Лана Попович, която специално за тази цел няколко пъти пътувала за Дубай. Задържаният сръбски наркобос е спечелил между почти 5 млрд евро от трафика с кокаин. От години Дарко Шарич обявен за „мозъка на мафията” на Балканите. Черногорецът е изключително комбинативен, описват го полицейски разработки. Той „пере пари” с размах, който надминава мащаба и на най-усърдните ”бели якички” на организираната престъпност, коментира бивш шеф на антимафиотите в Белград, цитиран от сръбските медии.

photo_verybig_15614

Шарич бе арестуван и предаден на Специалния съд за борба срещу организираната престъпност в Белград. 
Той бе издирван в продължение на 4 години. Шарич се укривал в страни от Латинска Америка, предимно Венецуела, Колумбия, Бразилия и Доминиканската република.
В залавянето на Драко Шарич са участвали над 15 чуждестранни служби. Следеното му е продължило близо 270 дни. На 24-ти февруари тази година адвокатът на наркобоса изненадващо сам е предложил доброволно предаване на Шарич, с единствено условие, да му се разреши 30-минутна среща с майка му и синът му.
дарко задържан милиард евро наркобосът сръбският шарич
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

5