Начало | Анализи | Две жестоки убийства разтърсиха София

Две жестоки убийства разтърсиха София

Анализи 0 Прочетено: 30366 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Две жестоки убийства разтърсиха София

 

Задържаните са привлечени като обвиняеми

Органите на реда задържаха двама младежи за извършени тежки престъпления, съобщиха от СДВР.


За първия от случаите сигнал постъпил на 11 септември, около 1.00 часа. Чрез тел. 112 служителка в денонощен магазин в кв. „Дружба“ съобщила за мъж в безпомощно състояние.
Незабавно са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. На място е установена самоличността на починалия – 29-годишен.

В хода на полицейската проверка е констатирано, че той е паднал на земята след нанесен удар по главата. По случая е задържан 20-годишен младеж.

 

По-късно същия ден, около 22.10 часа, 39-годишна жена сигнализирала в полицията за починал мъж в жилище в кв. „Връбница“.

Пред служителите на реда тя разказала, че 19-годишна нейна съседка потърсила помощ, тъй като приятелят й е пострадал. Веднага към жилището били изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

На място е констатирана смъртта на 46-годишен мъж. При направения оглед е установено, че той е починал вследствие на множество прободни рани.

След извършени процесуално-следствени действия 19-годишната е задържана.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура двамата задържани са привлечени като обвиняеми по чл. 115 от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

София убийства обвиняеми
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0