Начало | Анализи | Деница Сачева съобщи важна новина за новата финансова помощ

Деница Сачева съобщи важна новина за новата финансова помощ

Анализи 0 Прочетено: 51660 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Деница Сачева съобщи важна новина за новата финансова помощ

Деница Сачева съобщи поредната важна новина

 

Деница Сачева направи важно съобщение. Тя съобщи, че фирми и обекти, чиято дейност е временно ограничена със заповед на властите заради пандемията, ще могат да се възползват от помощ в размер на 24 лева на ден за служителите си.

 

Единственото условието е работниците към момента да са освободени в неплатен отпуск. Това постановление от проекта на правителствено постановление предстои да бъде обсъдено с работодателите на Националния съвет за насърчаване на заетостта, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

 

От доклада на Деница Сачева става ясно, че целта е да се предостави подкрепа за запазване на заетостта в предприятия с преустановена дейност заради Covid-19.

 

Чрез специална заповед на социалния министър ще стае ясно кои са икономическите дейности, които ще бъдат обхванати от помощта.

 

Средствата ще бъдат изплащани директно по банковите сметки на работещите в неплатен отпуск за не повече от 60 дни. Ако те са наети на непълно работно време, размерът на помощта ще се определя пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.

 

Изплащането на помощта е допустимо от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, но не по-рано от 29 октомври и не по-късно от 31 декември 2020 г.

 

Правителството очаква чрез тази мярка да се запази заетостта на 32 500 души. Предвидени са общо 50 милиона лева от ОП „Развитие на човешките ресурси“ за финансиране на отпуснатите помощи.

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0