Начало | Анализи | Циганска банда опустошава село, жителите му поискаха…

Циганска банда опустошава село, жителите му поискаха…

Анализи 0 Прочетено: 56952 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Циганска банда опустошава село, жителите му поискаха…

Хората се надяват крадливата банда да си понесе последствията

Крадливи цигани тормозят жителите на врачанското село Тишевица, пише BulNews. 

 

Поредната история с цигански тормоз е на Геновева Николаева, която живее във Враца. 

 

В събота в имота им нахлули цигани, които откраднали инструменти за над 1 500 лв. от селскостопанска постройка. Когато се прибрали в къщата и забелязали липсата на инструментите, те веднага подали сигнал на тел. 112. На мястото пристигнал полицейски екип и по случая е образувано досъдебно производство. 

 

Геновева разговаряла със съседите си и разбрала, че тя не е единствената потърпевша. Те ѝ споделили, че от около година група малолетни роми с прякор „Седмаците“ вършее из селцето. Те са братя на 9, 10 и 11 години.

 

В семейството са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, тъй като бащата работи в София и се прибира събота и неделя.

Учат в средно училище „Климент Охридски“ в Тишевица, където също създават проблеми.

 

Жената разказва, че в началото циганите започнали с малки кражби на зимнина, но от 20 дни престъпленията са зачестили, като в същия период те са разбили над 15 къщи.  По нейни думи, всеки месец бандитите вземат пенсията на възрастна жена и я заплашват, като единият дори е носил тръба. 

 

„Всички знаят кои са, но са малолетни и няма какво да се направи“, каза Геновева Николаева. 

Потърпевшата се е срещнала с кмета на населеното място Минко Георгиев, при който са подадени над 80 жалби срещу крадливите роми. Той споделя, че почти всеки ден в селцето идва полиция заради бандитите, но заради възрастта им единствено „Закрила на детето“ може да вземе отношение. 

 

„Аз лично съм подал два сигнала срещу тях в отдел „Закрила на детето“, но техният отговор е, че няма къде да ги настанят. Директорът на училището също е сигнализирал, така оплакванията стават 3“, заяви той. 

 

Според Минко Георгиев родителите подтикват децата си към престъпления и изобщо не ги контролират. Жителите на селото са направили 2 подписки, като първата е от миналата седмица и е изпратена до районната прокуратура във Враца. 

 

Сега събират подписите за втората, която ще пуснат до окръжния прокурор на Враца и главния прокурор Иван Гешев. Хората от селото се надяват главният прокурор и социалните служби да се намесят и крадливата банда да понесе последствията си, за да могат отново да живеят спокойно. 

Източник: blitz.bg

Иван Гешев циганска банда село Тишевица Минко Георгиев Геновева Николаева
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0