Начало | Анализи | Извънредни новини за митничарите от ГКПП „Калотина“, обвинени в корупция

Извънредни новини за митничарите от ГКПП „Калотина“, обвинени в корупция

Анализи 0 Прочетено: 62244 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Извънредни новини за митничарите от ГКПП „Калотина“, обвинени в корупция

За седем от обвинените е поискана специална мярка „задържане под стража“

Специализираната прокуратура поиска постоянна мярка "задържане под стража" за седем от обвинените за корупция митничари и гранични полицаи от ГКПП "Калотина".

 

Това са: Райчо Соколов, Стоян Стоянов, Радостин Койчев, Росен Златанов, Йордан Василков, Ивайло Иванов и Георги Раданов. Очаква се Специализираният наказателен съд да насрочи съдебно заседание, на което да се произнесе по искането на прокуратурата.

 

Припомняме, че бяха задържани 30 служители на митницата и Гранична полиция при спецакция на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура срещу корупция на граничния пункт "Калотина".

 

В качеството на обвиняеми са привлечени 20 лица за участие в организирана престъпна група. Сред тях е и началникът на митнически пункт "Калотина". На него е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на ОПГ.

 

Повдигнати са обвинения на 15 митнически инспектори и на 4 служители на МВР – полицаи от Дирекция "Гранична полиция". Разследването е започнало след подадени сигнали в дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР от множество лица – предимно чужди граждани (турски и сръбски), за искани им подкупи при преминаване на граничния пункт.

 

Пари са искани и от български граждани на влизане в Република България в случаите, когато превозвали хранителни продукти.

Източник: blitz.bg

гранична полиция МВР митничари спецакция Вътрешна сигурност ГКПП "Калотина"
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0