Начало | Анализи | Заразено със салмонела месо убило 9-годишния Стефчо от Кардам? (Нови разкрития за ужаса)

Заразено със салмонела месо убило 9-годишния Стефчо от Кардам? (Нови разкрития за ужаса)

9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живот.
Анализи 1 Прочетено: 71442 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Заразено със салмонела месо убило 9-годишния Стефчо от Кардам? (Нови разкрития за ужаса)

9-годишно момче от добричкото село Кардам почина у дома, а 11-годишната му сестра е в интензивното отделение на болницата в Добрич с опасност за живот.

 

Трагедията се разиграла в неделния ден в семейство с шест деца, пише "Монитор". Всички са българчета, казаха местни от селото. Според лекари, семейството обядвало купена наденица, а малчуганите пили газирана ябълкова напитка. След малко дядото на децата започнал да повръща. След него се натръшкали и малките.

 

Бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево. Медиците дали лекарства против повръщане. Състоянието на 9-годишното момче се влошило и то починало у дома. Наложило се да извикат отново Бърза помощ за 6-годишното сестриче и за 11-годишната му кака. По-голямото дете било откарано в болницата в Добрич.

 

То било в увредено състояние, с ускорена сърдечна дейност и хипотомия. Консултирано е с националния консултант по кардиология за Североизточна България д-р Шивачев. Взети са проби и са изпратени в токсикологията във ВМА – Варна, но към момента няма резултати.

 

Медиците предполагат, че става въпрос за токсикация, но никой не може да каже причината за нея. Лекари споделиха, че също са изненадани от симптомите и според техни проучвания, открили два подобни случая в Индия на заразено месо със салмонела.

 

От извършената аутопсия на починалото момче не е установено нещо, което да показва причината за смъртта. 11-годишното момиче е настанено в реанимацията на болницата в Добрич и е с опасност за живота, съобщиха лекари.

Източник: Блиц

Дете Кардам отравяне Смърт салмонела
avatar
Павлов 2019-11-15 01:46:57
При интоксикация лекарите трябва да предизивкат повръщане, за да може детето да изхвърли отровата от организма. А в случая те му поставят инжекция против повръщане. При това дядото твърди, че лекарят е смесил 4 ампули и му е поставил инжекцията. Тази свръхдоза за спиране на повръщането е направила нещата неудържими.
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha


Оценка на новината

0