Начало | Крими | Ето какво се случва с делото срещу Христо Бисеров

Ето какво се случва с делото срещу Христо Бисеров

Крими 0 Прочетено: 72450 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Ето какво се случва с делото срещу Христо Бисеров

Софийският окръжен съд взе решение по казуса с Христо Бисеров. Второто дело, което бе заведено във връзка с конфискация на имущество, срещу семейството на бившия зам.-шеф на парламента и на ДПС, е прекратено пише Блиц, позовавайки се на "Лекс".

Процесът беше възобновен от Върховния касационен съд (ВКС) в началото на годината. Преди няколко дни съдия Евгения Генева от Софийски окръжен съд за втори път е взела решение за неговото прекратяване. Тя е оставила без разглеждане и иска на Антикорупционната комисия, който е за стойност над 4 млн. лева.

Делото срещу Христо Бисеров е във връзка с пране на пари и извършени данъчни престъпления. Производството е и срещу доведения му син Ивайло Главинков. То стартира през 2013 г.

Срещу Главинков бяха повдигнати обвинения за пране на пари, но не се стигна до съдебно производство, а бившият депутат от ДПС беше оправдан по делото за извършени от него данъчни престъпления.

Преди 4 години Антикорупционната комисия заведе две дела за конфискация срещу Христо Бисеров, съпругата му Мария и нейният син Ивайло Главинков. 

Магистратите приеха, че прекратяването на наказателното дело срещу Главинков е абсолютна процесуална пречка за продължаване на процеса за конфискация.

Антикорупционната комисия има право да обжалва взетото решение пред Апелативния съд, пише БЛИЦ.

Извънредна новина за делото срещу Христо Бисеров - 0

Източник: Блиц.бг

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0