Начало | Анализи | Заловиха убиеца на поклонника бай Коста! (Нови, ужасяващи разкрития за зверството)

Заловиха убиеца на поклонника бай Коста! (Нови, ужасяващи разкрития за зверството)

Заловиха убиеца на възрастния бай Коста, ръгнал на поклоннически преход
Анализи 0 Прочетено: 52668 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Заловиха убиеца на поклонника бай Коста! (Нови, ужасяващи разкрития за зверството)

Извършителят на жестокото убийство на 77-годишния Коста Янков, който участваше в поклонническия поход "Светия път", е разкрит и задържан тази сутрин на граничен пункт в Хърватия.

 

Това съобщава Dir.bg, позовавайки се на говорителя на Окръжната прокуратура в Перник Николай Цветков. Тялото на бай Коста, доайен на туризма и ултрамаратонец, бе намерено на 28 юли около 9 часа край пътя между Горна Диканя и село Дрен. Възрастният мъж е пребит и душен.

 

Открит е чисто гол, само с чорапи на краката. Дрехите му не са открити, както и платнената торба тип мешка, в която носел дребни лични вещи. Не е намерен и мобилният му телефон, който бил от най-старите модели.  Разследващите, които бяха категорични, че възрастният мъж е бил убит на друго място и след това преместен в канавка край пътя, са успели да разкрият престъплението за дни. Установено е, че извършителят е 46-годишен мъж от Софийско. 

 

"Вчера издадохме европейска заповед за арест. Очаквахме, че мъжът е в Италия, тъй като е бил предупреден от роднини, но тази сутрин е задържан на граничен пункт в Хърватия. Подготвяме необходимите документи за екстрадиция. Те вече са изпратени за превод и легализация и ще очакваме решението на хърватския съд", уточни прокурор Цветков. Той обясни, че къщата в село Дрен, където всъщност е убит бай Коста, е на майката на извършителя.

 

Във фаталната сутрин възрастният мъж питал хора от селото за църквата, но заради намаленото си зрение се объркал и влязъл в имота на убиеца, който въпреки ранния час е бил под въздействие на алкохол. 

 

"46-годишният мъж се нахвърлил над Коста Янков, като крещял, че възрастният мъж е изплашил майка му и 10-годишната му дъщеря. Пребил го е жестоко. След това с колата на съсед изхвърлили тялото край пътя", допълни Николай Цветков. По думите му, съседът не е подал сигнал в полицията. Пред разследващите мъжът обяснил, че се е уплашил, че убиецът ще ликвидира и него, тъй като е свидетел. Той добавил, че е запазил вещите на бай Коста, не е мил колата си и не я чистил.

 

Прокуратурата няма да повдига обвинение срещу мъжа, който ще е основен свидетел по делото срещу убиеца.  Все още няма яснота защо извършителят е свалил дрехите на Коста Янков, но се предполага, че така е мислел, че прикрива следите си. Няма данни убиецът да страда от психично заболяване, каза още от Окръжната прокуратура в Перник. 


Източник: Блиц

убиец Убийство бай коста поклонник
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

0