loading...
Начало | Крими | Повдигнаха обвинение на шефа на Кристиян Бойков

Повдигнаха обвинение на шефа на Кристиян Бойков

Крими 0 Прочетено: 32508 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Повдигнаха обвинение на шефа на Кристиян Бойков

Шефът на Кристиян Бойков - Георги Янков се сдоби с уникално обвинение. В случая с източване на данни от НАП, търговският директор на фирмата, в която работи скандалният хакер, беше обвинен в тероризъм, научи БЛИЦ. Обвинението му е наистина уникално по рода си за новата история на страната ни, съобщава информационната агенция, позовавайки се на бТВ.

 

Един от адвокатите на Георги Янков заяви, че той е бил освободен срещу парична гаранция в размер на 20 000 лв. С ново обвинение се сдоби и единствения заподозрян за пробива в системата на НАП - Кристиян Бойков, който е застрашен от 15 години лишаване от свобода. За Георги Янков също важи тази заплаха. 

 

Не е ясно дали ще бъде повдигнато обвинение и срещу физическия собственик на компанията, в която работи Кристиян Бойков. Фирмата е собственост на Иван Тодоров, който в момента се намира в Канада. 

 

Продължава разследването по случая. Разследващите все още проучват иззетата техника. Установено е, че на нея има информация за застрахователни дружества, банки и финансови институции. Адвокатите на директора на въпросната фирма определиха тези обвинения като абсурдни. 

 

Днес официално бе потвърдено, че не е необходимо половин милион българи да сменят личните си карти заради изтеклата от атаката информация. Но за 200 души има потенциално висок за злоупотреба с личните им данни, тъй като за тях е изтеглена най-обстойна информация. 

 

Източник: Blitz.bg

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00