Начало | Криминално | Иманяри разкопават тракийската могила

Иманяри разкопават тракийската могила

Криминално 0 Прочетено: 199206 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Иманяри разкопават тракийската могила
Седем столични иманяри бяха задържани при специална полицейска акция. Те са организирали незаконни разкопки в тракийската могила.  Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Извършителите са установени като И.Г. на 27 г. от село Юпер, Н.А. на 27 г. от Банкя, криминално проявен за кражби, М.В. на 40г.,регистриран и осъждан за кражби, Т.Д. на 42 г. от София, регистриран за кражби, А.Д. на 42 г. от София, криминално проявен и осъждан за кражби и нанасяне на телесна повреда, и Т.М. на 37 г. от София. Един от организаторите В.Ц. на 51 г.от София, пристигнал малко по-късно и също бил задържан. Другият организатор Ж.Н. на 52 г. от София също е намерен от органите на реда.

След като обискирали адресите полицаите намерили и иззели  тротилова пресовка, множество маски с прорези, различни инструменти за отключване и взломяване, бойни патрони, различни по вид и калибър, устройства за заглушаване на сигнално охранителна техника, топлорежещи инструменти за метал,  множество маски с прорези, различни инструменти за отключване и взломяване, бойни патрони, около 300 монети с културно историческа ценност, част от които били разпознати като римски систерции, части от обеци, боен пистолет със заличени номера, пръстени и други накити с културно историческа стойност.

Повдигнато е обвинение на извършителите.

Четете още:

Задържаха един от мъжете, който стоеше зад обира на двете проститутки

Иманяри продават българската история в Кърджали

Множество предмети с историческа стойност и металотърсачи бяха иззети от ГДБОП във Видинско
акция иманяри криминални новини разкопки тракийската могила
общо: | показване:
Captcha


Оценка на новината

5