Начало | Измами | Нова схема за телефонни измами на депутати

Нова схема за телефонни измами на депутати

Измами 0 Прочетено: 146160 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нова схема за телефонни измами на депутати
Нова схема за измама на народни представители набира популярност сред телефонните мошеници, съобщава „Дарик радио“. До момента от нея са пострадали няколко депутати, но с малки суми.

Телефонното обаждане обикновено се провежда от човек, представящ се за член на екипа на кмета на София – Йорданка Фандъкова, който отговаря за настаняването на бездомни хора.

Съобщението гласяло, че човек от избирателния район на определен народен представител е изпаднал в беда и има нужда от малка парична сума, за да се върне вкъщи. За по-достоверно на измамените бил даден и номерът на „изпадналия“ в затруднено положение човек, който обяснявал че им е помагал особено активно с предизборната кампания.

Хората молели са малка сума, с която да успеят да се приберат, тъй като се намират в тежко положение. Измамените депутати обикновено давали парите, мислейки че помагат и не давали вид, че не помнят въпросния човек от куртоазия.

Схемата била разкрита, когато измамниците се обадили на депутатка, намираща се извън столицата за помощ. Тя пренасочила молбата към свой колега, който малко преди това също станал жертва на измамата. Той разбрал, че става въпрос за лъжа и открил, че поне още 6-7 от народните представители също са се хванали в клопката.

Сумите, с които са се разделили народните представители са между 25 и 60 лева.

Материалът е публикуван в секция "Криминални новини"
депутати измама криминални новини Телефонна измама
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5