loading...
Начало | Съд и прокуратура | Нощен маратон в съда заради Румяна Ченелова

Нощен маратон в съда заради Румяна Ченелова

Прокуратурата настоява за постоянен арест
Съд и прокуратура 0 Прочетено: 462042 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Нощен маратон в съда заради Румяна Ченелова Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд решава на нощно заседание и при засилени мерки за сигурност да остави ли постоянно в ареста съдия Румяна Ченалова.

19 тома са събраните доказателства по делото срещу нея, съобщи БНР. Заради запознаването с тях, първо от съдията по делото Веселина Ставрева, а после и от доскорошната й колежка Румяна Ченалова заседанието на съда започна със закъснение около 20.30 часа. До 23 часа то не бе приключило. По-рано седем съдии направиха отводи по делото.

Ченалова е разследвана, заради длъжностно и документно престъпление. Тя беше задържана след няколко неуспешни опита да бъде призована, за да й бъде повдигнато официално обвинение.
Прокуратурата представи в началото на заседанието нови доказателства, както и справки за водени срещу Ченалова други разследвания и нейни криминални регистрации. Подробности не бяха дадени.
Нейни адвокати са брат й Станимир Ченалов и Огнян Митев. Обвиняемата съдийка обаче активно участва в защитата си.
Двамата прокурори отстояват тезата си, че заради високата обществена опасност на  извършеното от Ченалова престъпление тя трябва да остане в ареста. Беше представена и жалба от Ченалова срещу "незаконното" й, според нейните думи задържане, допълва още БНР.
Един от прокурорите разказа и подробности около едно от обвиненията срещу Ченалова, като каза, че според свидетели тя е договаряла цена за свое решение по определено търговско дело, както и че за да се стигне до това решение е накарала един от съдебните секретари да запише факти по делото, които всъщност не са били произнасяни по време на съдебното заседание.

Източник: Dnes.bg

Румяна Ченалова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

0