loading...
Начало | Съд и прокуратура | Убиецът на Хюлия Маджар призна вината си

Убиецът на Хюлия Маджар призна вината си

Иван Тодоров се подразнил, че момичето му отказало секс
Съд и прокуратура 0 Прочетено: 444780 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Убиецът на Хюлия Маджар призна вината си Хюлия Маджар

По снъкратената процедура тръгна днес делото за убийството на Хюлия Маджар във Варненския окръжен съд. Обвиняемият Иван Тодоров призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт, което означава, че признава и вината си. Обвиняемият може да получи до 30 години затвор.

Няма да бъдат разпитвани свидетели по време на процеса, а обвиняемият поиска да даде обяснения при закрити врата заради интимни подробности, които ще разкрие с показанията си. В обясненията си пред съда Тодоров по-късно разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него.

Родителите на жертвата Назми и Редмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева за всеки един от тях. Според адвоката им - бившият депутат Павел Димитров, близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Те смятатат, че подсъдимият няма да получи справедливо наказание.

Днес залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.

Според обвинителния акт, в първите часове на 2 януари, между Иван и Хюлия възникнал спор, който отключил агресията на подсъдимия. Тодоров ударил момичето с юмрук в лицето. Продължил с ударите по главата. По-късно съдебно-медицинската експертиза установила от 6 до 9 удара с твърд предмет, които не само сломили съпротивата на студентката, но са и непосредствена причина за смъртта й. 

Подсъдимият поискал с SMS и 300 000 лева откуп от близките на жертвата си. Ден след това той изхвърлил тялото на Хюлия в лозов масив край Аксаково и напуснал страната през ГКПП "Дунав мост". Тодоров беше обявен за международно издирване. Три дни по-късно, на 6 януари 2014 година бе задържан от холандските органи на реда, а два месеца след това предаден на българските власти. 

От 24 март миналата година Иван Тодоров е в затвора във Варна с мярка за неотклонение "задържане под стража". В хода на следствените действия са били събрани категорични доказателства, че кръвта, намерена в автомобила на подсъдимия е от жертвата. Такива следи с ДНК профилиране са установени и по дрехи и вещи на Тодоров. Подсъдимият първоначално не се призна за виновен и твърдеше, че убийствата на момичето е извършено от друг. 

 

Хюлия Маджар
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00