loading...
Начало | Съд и прокуратура | Антоанета Василева с обвинение в две престъпления и получаване на подкуп

Антоанета Василева с обвинение в две престъпления и получаване на подкуп

Съд и прокуратура 0 Прочетено: 466452 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Антоанета Василева с обвинение в две престъпления и получаване на подкуп

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Антоанета Василева - секретар на Национална комисия за борба с трафика на хора, за извършени две престъпления по служба, съобщиха от пресцентъра на главна прокуратура.

Василева е обвинена в това, че в периода от месец януари 2012 г. - месец декември 2013 г. в София, в качеството си на длъжностно лице - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, е превишила правата си и от това са настъпили немаловажни вредни последици. 

Без да е имала право, без да са й били възложени задължения от Председателя на Националната комисия за борба с трафика на хора и без да е проведена обществена поръчка по реда на ЗОП, Василева е сключила пряко договори със Сдружение „Равновесие” и с Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск” . 

Договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в гр.Бургас и в гр. Варна. Престъплението е извършено с цел да се набавят за облаги за Сдружение „Равновесие” Бургас и Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск” гр.Варна в размер на 200хиляди лева.

Обвинението на Василева за второто престъпление е за това, че в периода от месец май 2013г.- месец декември 2013г., като длъжностно лице е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение , с цел да набави за себе си облага в размер на 3607 лева. От това деяние могат да настъпят немаловажни вредни последици . На Антоанета Василева е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Антоанета Василева Трафик на хора
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00